kolmapäev, 5. märts 2014

Jõudsime Tšutkotkale

25. ja 26 päev

Jakuutia viimaseks linnaks jäi meile Chersk. Linna sisse sõites tervitas meid kohe miilitsaonu, kes dokumente ja lubasid kontrollima asus. Kuna autod vajasid ka tankimist, juhatati meid miilitsa poolt esimesse ja ka vist ainsasse tanklasse. Tankimise käigus külastas meid ka piirivalve, kes omakorda kõik dokumendid üles kontrollis. Kuna meil Jakuutja lubadega kõik korras, siis siin mingeid probleeme meil ei tekkinud. Ainult naerdi selle peale, kui Rait ütles, et me läheme Tiksi poole, sest kõik uudised, mis meist alati sammu või kaks ees olid, väitsid meie teekonna sihtpunktiks ikka Anadõr.

IMG_6619IMG_6652

Tanklasse saabus ka ajakirjanik, kes meist uudislugu tahtis teha. Vana siis tutvustas meile linna mikrorajooni ja sujuvalt ning viisakalt meid linnast välja juhatas, nii et linnaga me erilisi tutvusi teha ei saanudki.

IMG_6648IMG_6653

Edasine tee viis meid Tšutkotka poole ja 5. märtsi hommikul me Bilibino linnapiiri ka ületasime. Nagu viimastel päevadel tavaks, tervitas meid juba esimesel ristteel miilits, kes kohe kõiki dokumente uurima hakkas. Tema töö tehtud, saabus ülemus, kes kõik kohe uuesti üle vaatas ning kirja pani. Selle protsessi käigus saabus hall Uas, kus veel suuremad tegelased sees ning nemad meid juba oma kolmetähelise asutuse kontorisse palusid.

IMG_6777IMG_6785

Kuna meil Tšutkotka lubasid ei olnud, siis tehti meile põhjalik protokoll rikkumise kohta koos kõige sinnakuuluvaga ning lisaks sellele ka igaühele 2000 rublane trahv.

Tšutkotka lubade mittesaamine osutus meie lube ajanud reisibüroo saamatuseks, kuna nemad ei olevat õigeaegselt lubade kooskõlastusi ajanud. Aga noh raha võtsid igal juhul väitega, et nad olevat kõik töö korralikult ära teinud jne. Ühesõnaga lasid meid täiega üle.

Meie edasised Tšutkotka vallutused siinkohal ka lõpevad, kuna kohalik onu ütles selgelt, et eespool pidavat meid ootama veel kurjemad tegelased ja probleemide ja edasiste Venemaa külastuste nimel ei ole mõtet nendega tülli minna.

Seega oleme teel Magadani tee poole ja eks me siis vahepeal otsustame, kas läheme edasi Tiksit vallutama või hoopis Magadani “Starõi Tallinna” oma kurbust uputama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar