laupäev, 22. veebruar 2014

Nokitsemise päev

14. päev

Tänane päev algas sellega, et öine külm oli võtnud autodest oma, Üks auto lõpetas tegevuse juba kell 2 öösel elektriprobleemide tõttu, peale mida meeskond otsustas oma magamiskotte testima hakata ja –30 kraadise külmaga rahulikult edasi magada. Hommikul selgus ka tõsiasi, et teine auto mahlad kõhu alt välja lasknud ja ilusa punase laigu meile lumele jätnud,

 IMG_9125IMG_9132

Peale nelja tundi pusimist jõudsime järeldusele, et elektriprobleemidega me kohapeal külmas hakkama ei saa ning otsustasime auto köie otsas lähimasse linna sooja garaaži otsima saata. Vahepealse aja sisustasime teise auto haavu parandades, nimelt oli külmaga roolivõimendi õlitoru pikuti pooleks läinud.

Garaažis selgus, et elektriprobleemide põhjuseks oli juba ka varem endast märku andnud eelsüüteküünalde relee, mis omadega lühisesse läks. Antud jubin elektrisüsteemist eemaldatud ja juhtmed otse tuppa ilusa uksekella nupu alla viidud sai auto nööriotsas jälle käima veetud, kuna akud lühise tõttu vooluta olid.

Kui autod jälle sõiduvalmis olid, otsustasime minna kaema jääteel läbi jää vajunud veokat, millel ainult kabiini katus jääst välja pidi jõllitama. Kohapeal selgus, et tegelikult paistis jääpealt ainult kasti ots ja kabiin katusel olev antenni ots.

IMG_5862

Kuna me oma kohalolekuga väikse linna väga elevusse olime ajanud, siis poseerimist ja pildistamist oli palju.

IMG_9165

Vaatamata tagasilöökidele on meeskondade meeleolu hea ja oleme teel Yakutskisse, kus siis homme võetakse ette põhjalikum autode tehnohooldus,

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar