neljapäev, 24. juuli 2014

Kazastan

Kz piiril nõuab kuldhammastega naine oma autoga ettelaskmist. Põhjuseks, et pidi ema olema. ?meil on ka kaasas 2 ema ja 1 vanaisa. Küsitakse kingiks särkole pastakat. Mingi vend suudab ikka kuidagi meist ennast ette sebida. Tõstetakse lahkelt slakpaum. Meie lstume. Röntkenis näitab mingit jama kuskil auto katuse osas. Uurivad ja puurivad aga lammutamiseks ei lähe. Hiljem tuvaastame, et arvatavasti kirves mis vedeleb boksis. Üldiselt läks valutult. Suhtumlne oli hea. Huudisimulike palju. Õnnelikult KZ.

Teeremondid ja liikluspiirangud ning politseid iga suurema puu all. Mäest roomab Kamaz üles ja rodu sõidukaid järgi, meie ka. Läheb kohalik möödasõidule ja meie ka. Põõsast kargab miilits välja ja võtab meid maha. Kurjadegijad. Ostame aksiaid mis kunagi tagasi ei teeni ja kimame edasi. Küsimusele et miks meid mitte kõiki. Vastati et kohe püütakse kohalikud ka kinni.
Remont läbi ja ees suurepärane kiirtee. Betoonist nagu Euroopas tehakse, nelja realine aga väikese erinevusega. Vahepeal tulevad lehmad vastu, lada kimab vastassuunas, lambad lähevad jalakäija rajal üle tee jne.
Seda KZ on lkka ääretult palju.selline tunne et ei saa kunagi otsa. Lihtsalt sõidad päevade kaupa, vahelduseks augd teel ja lõunapaus. Ülejäänud vaade on päevade kaupa sama.
Mõned entusiastid vallutavad seda maad ratastega. Müts maha nende ees. Mina ei suudaks nädal aega sama pilti nautida.
Üritame tankida. Tankla seinal kiri, et D saab ainult talongiga. Meil talongi pole. Aga asi lihtne. Midu kütuse hind115 kohalikku aga kui talongi pole siis maksab 130 raha ja ei mingit probleemi. 


Igavat transiitsõitu teevad värvikamaks purunenud vedrude vahetus ja ikka igal võimalusel meid peatavad seadusesilmad.
Istume KZ- RUS piiril. 
Silmapõletik on meid vaevanud Tadziki mägedest saadik. Kohalikud ravimid ei toimi. Ühel kaaslasel on asi päris kehv.
Läheb Samarast lennukiga koju. Ehk oskavad Eesti tohtrid aidata.

Piiriületus läks ruttu, ei mingit kiusamist ega läbiotsimist! Ees ootamas öine sõit, 300 km Samarasse ja üks reisisell vaja hommikul vara lennukile istutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar